Anunțuri

Contribuții

Telefon

 • (+40) 761.810.100

Mesagerie

#ceata (freenode)

Corespondență

info@ceata.org

Liste de discuții

liste.ceata.org

Spațiu de lucru

Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C (Sponge, la parterul lui ActiveWatch)

Recomandăm

Susținem

Comunicate

Marea majoritate a comunicatelor Fundației Ceata sunt publicate și pe lista de anunțuri „ceata-anunturi”. Dacă doriți să primiți comunicatele prin poștă electronică imediat ce sunt publicate pe sit, vă invităm să vă abonați la lista de anunțuri.

Fundația Ceata pune la dispoziție și un flux de RSS actualizat automat la adăugarea de articole noi pe sit. Dacă doriți să primiți comunicatele prin RSS, vă invităm să vă abonați la fluxul comunicatelor.

 • Concurs internațional de embleme pentru Fundația Ceata30 septembrie 2015

  București, România -- miercuri, 30 septembrie 2015 -- Ceata, fundația românească pentru programe libere și cultură liberă, caută desenatori de embleme pricepuți din lumea întreagă care să contribuie în mod gratuit cu propuneri de embleme pentru Ceata, din care una va fi selectată să reprezinte identitatea organizației.

 • International challenge: logo for Ceata30 septembrie 2015

  București, România -- miercuri, 30 septembrie 2015 -- Fundația Ceata, the Romanian foundation for Free Software and Free Culture, is looking for skilled logo designers around the world to contribute pro bono with logo proposals for Ceata, one of which will be selected to represent the identity of the organization.

 • Fundația Ceata anunță versiunea în română a ghidului de protejare a corespondenței electronice1 august 2014

  București, România -- vineri, 1 august 2014 -- Fundația Ceata în colaborare cu Fundația pentru Programe Libere (FSF) anunță versiunea în limba română a ghidului de protejare a corespondenței electronice folosind unealta liberă de criptare GnuPG. Redactat în engleză de FSF, tradus de voluntari români și revizuit de Fundația Ceata, acest ghid prezintă primul pas pe care fiecare dintre noi trebuie să-l facă pentru a împiedica instituțiile din România și din alte țări precum SUA să reușească să ne supravegheze în masă.

 • Richard Stallman în turul echipelor locale ale Fundației Ceata21 mai 2014

  București, România -- miercuri, 21 mai 2014 -- Cu ocazia aniversării a 6 ani de activitate a grupului Ceata, în prima săptămână din iunie Richard Stallman face turul echipelor locale ale Fundației Ceata (Ceata-MD, Ceata-VL și Ceata-CJ). Evenimentele au loc pe 2 iunie în Chișinău, pe 3 iunie în Rm. Vâlcea și pe 6 iunie în Cluj-Napoca. Turul echipelor locale va culmina cu discursul lui RMS din deschiderea conferinței naționale Coliberator, organizată de Fundația Ceata în București pe 7 și 8 iunie.

 • Fundația Ceata lansează prima sa campanie de strângere de fonduri24 martie 2014

  București, România -- luni, 24 martie 2014 -- Fundația Ceata lansează prima campanie de strângere de fonduri din istoria de aproape 6 ani a grupului. Susțineți proiectele fundației românești de activism pentru libertățile utilizatorilor prin găsirea de sponsori organizaționali, prin înscrierea ca membri susținători, prin realizarea de donații unice și prin redirecționarea a 2% din impozitul pe profit.

 • Fundația Ceata anunță procedura de înscriere ca membru voluntar de Ziua Internațională a Voluntariatului5 decembrie 2013

  București, România -- joi, 5 decembrie 2013 -- Fundația Ceata anunță procedura de înscriere ca membru voluntar cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului, sărbătorită anual pe 5 decembrie. Persoanele fizice care se implică sau doresc să se implice în activitățile Fundației Ceata au de astăzi posibilitatea să se înscrie în mod oficial ca membri voluntari ai fundației.

 • Fundația Ceata anunță trei noi proiecte de Ziua Națională a României2 decembrie 2013

  București, România -- luni, 2 decembrie 2013 -- Fundația Ceata a sărbătorit pe 1 decembrie Ziua Națională a României în spațiul de lucru din București. Cetașii au discutat despre trei proiecte la început de drum: clasificarea aparatelor electronice de pe piața românească după libertatea oferită, traducerea în română a sitului proiectului GNU și studiul privind scrierea cu î/â în limba română.

 • Fundația Ceata devine organizație susținătoare a Zilei Libertății Programelor16 septembrie 2013

  București, România -- luni, 16 septembrie 2013 -- Datorită efortului continuu și crescut pe care îl depune pentru a informa vorbitorii de limba română despre programele de calculator libere cu ocazia zilelor internaționale organizate de Fundația pentru Libertatea Digitală, Fundația Ceata primește recunoașterea de a fi organizație susținătoare a Zilei Libertății Programelor, în apropierea datei ediției de anul acesta.

 • Fundația Ceata sărbătorește 30 de ani de GNU de Ziua Libertății Programelor12 septembrie 2013

  București, România -- joi, 12 septembrie 2013 -- În perioada 21-29 septembrie 2013, Fundația Ceata organizează în șase orașe românești evenimente de Ziua Libertății Programelor ce marchează 30 de ani de la lansarea proiectului GNU, sistemul de operare liber. Printre prezentările deja anunțate se numără distribuții libere de GNU cu nucleul Linux, editorul GNU Emacs, modul de Emacs GNU AucTeX, biblioteca GNU Libtool și biblioteca GNU Libmicrohttpd.

 • Practică pe vară pentru elevi la Fundația Ceata13 iunie 2013

  București, România -- joi, 13 iunie 2013 -- În această vară, Fundația Ceata organizează un stagiu de practică pentru elevii de liceu. Practica este bazată pe voluntariat și nu este remunerată. Voluntarii stagiari vor fi organizați în grupe de 2-5 elevi, fiecare grupă lucrând pe un anumit domeniu de interes. Domeniile de interes sunt din sfera programelor libere și GNU+Linux: administrare de sistem, programare, traducere și realizare de interfețe. Stagiul se va defășura în perioada 1-31 iulie, dar cei care doresc pot să înceapă mai devreme sau să prelungească practica până pe 20 august.

 • Astăzi proiectul Ceata împlinește 5 ani10 iunie 2013

  București, România -- luni, 10 iunie 2013 -- Astăzi proiectul Ceata împlinește 5 ani. Pornit pe 10 iunie 2008 de un student în anul II la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București sub deviza „Ceata eliberează artele și tehnologiile actuale”, Ceata este grupul românesc de activism aliniat la filozofia programelor libere a proiectului GNU. Ceata luptă pentru recunoașterea și respectarea libertăților utilizatorului de a folosi, copia, modifica și distribui lucrări și are ca domenii de activitate programele de calculator, cultura și mai nou, aparatura. În al V-lea an de funcționare, grupul a făcut un pas important înființându-se ca fundație, astfel că din 15 februarie 2013 a luat denumirea oficială de „Fundația Ceata”.

 • Libertate și tehnologie în București la sfârșit de săptămână31 mai 2013

  București, România -- vineri, 31 mai 2013 -- În acest sfârșit de săptămână, Bucureștiul va găzdui conferința Coliberator. Organizată de Fundația Ceata, conferința este locul de întâlnire al persoanelor care lucrează la programe libere, aparatură liberă și cultură liberă. Evenimentul se remarcă prin participarea unor prezentatori de profil pe plan național și internațional ca Amelia Andersdotter, Constantin Vică, Iurie Nistor, Karsten Gerloff și Marian Marinov. Evenimentul are loc în amfiteatrul „Spiru Haret” de la parterul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București.

 • Fundația Ceata a devenit organizație asociată cu FSFE24 aprilie 2013

  București, România -- miercuri, 24 aprilie 2013 -- Fundația Ceata a intrat în programul de organizații asociate al Fundației Europene pentru Programe Libere (engl. Free Software Foundation Europe / FSFE). FSFE este sora europeană a Fundației pentru Programe Libere (engl. Free Software Foundation / FSF), organizația din spatele sistemului de operare GNU. Ca grup informal de activiști pentru programe libere, Ceata a lucrat în colaborare cu FSFE pe parcursul ultimilor trei ani, organizând în România Ziua Libertății Documentelor (engl. Document Freedom Day / DFD) și ajutând cu traducerea și promovarea campaniei „Eu ♥ programele libere” (engl. I ♥ Free Software).

 • Fundația Ceata organizează Ziua Libertății Documentelor în ASE22 martie 2013

  București, România -- vineri, 22 martie 2013 -- Pe 23 martie 2013, Fundația Ceata organizează în București un eveniment dedicat Zilei Libertății Documentelor începând cu ora 14:00 în sala 2201 din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (Calea Dorobanților nr. 15-17) a Academiei de Științe Economice. Ziua Libertății Documentelor este o campanie internațională care are scopul de a aduce în atenția publicului formatele digitale libere și importanța respectării lor. Programul constă din prezentarea unor formate libere ca HTML5, Ogg, WebM, ODF, SVG, Blend și a programelor libere care le folosesc.

 • Richard Stallman vine în România pentru lansarea Fundației Ceata13 februarie 2013

  București, România -- miercuri, 13 februarie 2013 -- Pe data de 22 februarie 2013 de la ora 14,00 Fundația Ceata organizează un eveniment public ce marchează dobândirea statutului juridic de fundație. Pe parcursul celor aproape 5 ani de existență Ceata a activat ca grup informal, militând pentru libertățile utilizatorului. Evenimentul de lansare va avea loc în sala Aula Magna din Facultatea de Drept a Universității din București. Fundația Ceata îl are ca invitat special la acest eveniment pe dr. Richard M. Stallman, fondatorul proiectului GNU și președintele organizației Free Software Foundation.

Comunicatele proiectului Ceata anterioare înființării Fundației Ceata (15 februarie 2013) au fost publicate de-a lungul timpului pe lista de anunțuri și lista principală de discuții. Dacă doriți să citiți comunicatele din istoria proiectului Ceata, vă invităm să răsfoiți arhivele acestor liste.

2013, 2014 - Fundația Ceata este titularul drepturilor de autor asupra acestei lucrări.

Textul și imaginile din pagină sunt libere (CC BY-SA). Codul sursă al paginii și programul de generare sunt libere (GNU AGPL).

Oricine este liber să folosească, să copieze, să modifice și să (re)distribuie această lucrare în condițiile licențelor de mai sus.