Anunțuri

Contribuții

Telefon

  • (+40) 761.810.100

Mesagerie

#ceata (freenode)

Corespondență

info@ceata.org

Liste de discuții

liste.ceata.org

Spațiu de lucru

Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C (Sponge, la parterul lui ActiveWatch)

Recomandăm

Susținem

  • Prima pagină
  • » News
  • » Libertate și tehnologie în București la sfârșit de săptămână

Libertate și tehnologie în București la sfârșit de săptămână

București, România -- vineri, 31 mai 2013 -- În acest sfârșit de săptămână, Bucureștiul va găzdui conferința Coliberator. Organizată de Fundația Ceata, conferința este locul de întâlnire al persoanelor care lucrează la programe libere, aparatură liberă și cultură liberă. Evenimentul se remarcă prin participarea unor prezentatori de profil pe plan național și internațional ca Amelia Andersdotter, Constantin Vică, Iurie Nistor, Karsten Gerloff și Marian Marinov. Evenimentul are loc în amfiteatrul „Spiru Haret” de la parterul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București.

În acest sfârșit de săptămână, Bucureștiul va găzdui conferința Coliberator. Organizată de Fundația Ceata, o fundație românească aliniată la filozofia proiectului GNU, conferința este locul de întâlnire al persoanelor care lucrează la programe libere, aparatură liberă și cultură liberă.

Evenimentul se remarcă prin participarea unor prezentatori de profil pe plan național și internațional. Europarlamentarul Amelia Andersdotter va vorbi despre provocările pe care societatea trebuie să le rezolve pentru a adopta libertatea digitală. Karsten Gerloff, președintele organizației Free Software Foundation Europe, va discuta despre cum putem să construim o societate informațională liberă.

„Îi invităm pe toți cei cărora le pasă de aceste subiecte să ni se alăture la conferință”, spune Tiberiu-Cezar Tehnoetic, fondatorul și președintele Fundației Ceata. „Dacă ții la libertate și ești pasionat de tehnologie, te așteptăm la conferință.”

Evenimentul are loc în amfiteatrul „Spiru Haret” de la parterul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București. Prezentările țin sâmbăta de la 9:00 până la 18:00 și duminica de la 9:00 până la 17:00. Toată lumea este bine venită. Intrarea la conferință este gratuită și nu se cere înregistrarea.

Situl conferinței: http://coliberator.ro

Despre Fundația Ceata

Fundația Ceata este o fundație românească dedicată libertății digitale și aliniată la filozofia programelor libere a proiectului GNU. Ceata și-a început activitatea ca grup informal pe 10 iunie 2008 și a devenit fundație pe 15 februarie 2013. Încă de la formarea sa, Ceata se ocupă cu activismul pentru programe libere, cu organizarea de evenimente pe tema libertății digitale și cu realizarea de programe libere și de lucrări de cultură libere.

Vă rugăm să sprijiniți activitatea Fundației Ceata prin sponsorizări, donații regulate ca membru susținător, prin donații unice sau prin ajutor ca membru voluntar.

Licența articolului

Ca toate paginile acestui sit, și acest articol este pus la dispoziție de Fundația Ceata sub licența liberă CC-BY-SA - atribuire și distribuire în condiții identice. Dacă difuzați acest articol, vă rugăm să specificați sursa și licența articolului, eventual modificat.

Contact pentru presă

Tiberiu-Cezar Tehnoetic
Președinte, Fundația Ceata
tct@ceata.org
(+40)761-810-100

2013, 2014 - Fundația Ceata este titularul drepturilor de autor asupra acestei lucrări.

Textul și imaginile din pagină sunt libere (CC BY-SA). Codul sursă al paginii și programul de generare sunt libere (GNU AGPL).

Oricine este liber să folosească, să copieze, să modifice și să (re)distribuie această lucrare în condițiile licențelor de mai sus.