Anunțuri

Contribuții

Telefon

  • (+40) 761.810.100

Mesagerie

#ceata (freenode)

Corespondență

info@ceata.org

Liste de discuții

liste.ceata.org

Spațiu de lucru

Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C (Sponge, la parterul lui ActiveWatch)

Recomandăm

Susținem

Membrii onorifici

Membrii onorifici ai Fundației Ceata sunt personalități în domeniu care își aduc aportul semnificativ la dezvoltarea și sprijinirea fundației și a valorilor sale: programe libere și cultură liberă.

Iurie Nistor (iurie@ceata.org)

Iurie este fizician de profesie, însă îi place mult și să programeze în C și PHP. Chiar dacă din 2002 a utilizat sistemul de operare GNU+Linux și ocazional a programat pe el, abia în 2009 a aflat de valorile mișcării pentru programe libere. Asta l-a determinat să renunțe complet la programele nelibere, să utilizeze distribuția gNewSense și să se implice activ în promovarea libertății utilizatorilor. La începutul lui 2011 a lansat jurnalul despre programe libere softwareliber.md, cu scopul de a instrui și de a construi în jurul lui o comunitate de susținători ai programelor libere în Basarabia. La scurt timp a fost contactat de Tiberiu în vederea unei colaborări cu comunitatea pe care a fondat-o în România, ceata.org. Colaborarea s-a materializat în articole libere de la softwareliber.md republicate la fii-liber.ro, un proiect editorial realizat de Ceata. Iurie a continuat cu contribuții directe la fii-liber.ro și a devenit în același an un membru activ în Ceata. Cu susținerea comunității, în devenire Fundația Ceata, în 2012 Iurie a pus bazele în Rep. Moldova a primei echipe locale, Ceata-MD.

2013, 2014 - Fundația Ceata este titularul drepturilor de autor asupra acestei lucrări.

Textul și imaginile din pagină sunt libere (CC BY-SA). Codul sursă al paginii și programul de generare sunt libere (GNU AGPL).

Oricine este liber să folosească, să copieze, să modifice și să (re)distribuie această lucrare în condițiile licențelor de mai sus.