Anunțuri

Contribuții

Telefon

  • (+40) 761.810.100

Mesagerie

#ceata (freenode)

Corespondență

info@ceata.org

Liste de discuții

liste.ceata.org

Spațiu de lucru

Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C (Sponge, la parterul lui ActiveWatch)

Recomandăm

Susținem

Consiliul Director

Consiliul Director al Fundației Ceata este format din cei mai devotați membri ai proiectului Ceata desemnați de fondator și în cadrul acestuia se iau deciziile la nivel de organizație.

Tiberiu-Constantin Turbureanu (tct@ceata.org) — Fondator și Președinte

Tiberiu este din 2006 membru al mișcării pentru programe libere, când a intrat în contact cu sistemul GNU și filozofia sa. Motivat de discursurile lui Richard Stallman, a încercat în două rânduri să formeze un grup de activism pentru programe libere în România, înainte să reușească în iunie 2008 cu Ceata. Tiberiu a decis ca numele proiectului să fie Ceata, un acronim recursiv al devizei după care să se conducă, „Ceata eliberează artele și tehnologiile actuale”. La început a recrutat voluntari din rândul colegilor de facultate și a realizat colaborări cu câteva proiecte internaționale din domeniu. A promovat coordonatori pentru primele proiecte ale grupului, ateliere de programare în sistemul GNU și biblioteca de structuri de date Temelia, și i-a ajutat să le dezvolte. De-a lungul timpul, Tiberiu s-a ocupat în Ceata cu orice: evenimente, articole, traduceri, programare și administrare. Deși au fost multe obstacole pe parcurs, nu a renunțat niciodată și întotdeauna a pus Ceata înainte de toate. La 1 noiembrie 2012 și-a dat demisia de la locul de muncă ca să înființeze Fundația Ceata și de atunci s-a dedicat 100% acesteia.

Cornel-Florentin Dimitriu (fdcx@ceata.org) — Director executiv

Piesele electronice, pistolul de lipit, firele, LED-urile, electromagneții și sursele de alimentare sunt prietenii lui Florentin încă din copilărie. Folosește calculatoare de pe la 5 ani, iar prin 1997 a devenit pasionat de componente de calculator și de configurații de sisteme informatice. Are o gândire orientată pe construcție / modificare / hăcuire și este deschis către discuții tehnice, dar și din alte domenii. Din 2002 a luat legătura cu diverse distribuții de GNU+Linux, și, ca urmare, din 2008 folosește exclusiv sistemul de operare GNU. A aflat de mișcarea pentru programe libere și a primit confirmarea că libertatea tehnologiei e importantă în 2010, când a luat contact cu Ceata — pe atunci, grup informal. De atunci, promovează tehnologiile libere de oricâte ori prinde ocazia: la evenimente dedicate organizate de Fundația Ceata și nu numai, la evenimente cu subiect tehnic, și printre prieteni și cunoscuți. În decembrie 2014 Florentin a devenit directorul executiv al Fundației Ceata.

Marius Gavrilescu (marius@ceata.org) — Director tehnic

Marius e pasionat de programare încă din clasa a IV-a. Din clasa a V-a a început să participe la concursuri de programare în Pascal, trecând la C doi ani mai tarziu, la Java în 2010 și la Perl în 2012. Din 2011 este membru al mișcării pentru programe libere. Pentru comunitate împachetează în formatul deb biblioteci libere de Perl și la Coliberator 2014 i-a învățat pe participanții atelierului său să-și facă propriile pachete de tip deb. În cadrul Fundației Ceata, se ocupă cu administrarea serviciilor de Internet ale fundației și cu dezvoltarea unor programe utile pentru fundație, precum formularele de înscriere la evenimente și robotul de validare de GPG denumit Eduard. În februarie 2014 Marius a devenit director tehnic și conform atribuțiilor acestei funcții, propune soluții tehnice de îmbunătățire a infrastructurii informatice a fundației, oferă asistență voluntarilor care desfășoară activități tehnice, recrutează coordonatori pentru proiectele tehnice și îi ajută să formeze și să organizeze echipe în jurul proiectelor pe care le coordonează.

2013, 2014 - Fundația Ceata este titularul drepturilor de autor asupra acestei lucrări.

Textul și imaginile din pagină sunt libere (CC BY-SA). Codul sursă al paginii și programul de generare sunt libere (GNU AGPL).

Oricine este liber să folosească, să copieze, să modifice și să (re)distribuie această lucrare în condițiile licențelor de mai sus.