Anunțuri

Contribuții

Telefon

  • (+40) 761.810.100

Mesagerie

#ceata (freenode)

Corespondență

info@ceata.org

Liste de discuții

liste.ceata.org

Spațiu de lucru

Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C (Sponge, la parterul lui ActiveWatch)

Recomandăm

Susținem

Concurs internațional de embleme pentru Fundația Ceata

București, România -- miercuri, 30 septembrie 2015 -- Ceata, fundația românească pentru programe libere și cultură liberă, caută desenatori de embleme pricepuți din lumea întreagă care să contribuie în mod gratuit cu propuneri de embleme pentru Ceata, din care una va fi selectată să reprezinte identitatea organizației.

Ceata (sit: https://ceata.org), fundația românească pentru programe libere și cultură liberă, caută desenatori de embleme pricepuți din lumea întreagă care să contribuie în mod gratuit cu propuneri de embleme pentru Ceata, din care una va fi selectată să reprezinte identitatea organizației. Realizarea unei embleme pentru Ceata a fost o provocare pentru grup încă de la început, în 2008. De ce, vei afla mai jos. Din 2012, în lipsa unei embleme reprezentative, Ceata folosește o emblemă temporară formată doar din textul „fundația ceata”, pe două rânduri (o poți vedea aici: https://wiki.ceata.org/images/c/ca/Banner-mic_ceata.jpg).

Totuși, pentru o promovare reușită a organizației și a eticii programelor libere și culturii libere pe care o susține în rândul utilizatorilor și dezvoltatorilor vorbitori de limba română, Ceata are nevoie de o emblemă plină de înțeles, cu personalitate. Ești desenator de embleme? Poți să reușești să faci o astfel de emblemă ca formă de contribuție la programele libere, cultura liberă și România? Atunci te rugăm să citești în continuare despre marca Ceata.

Ceata este un substantiv comun vechi din română, care înseamnă pur și simplu „grup de oameni” (adunați pentru un scop). Tiberiu, fondatorul, l-a ales cu aproape 8 ani în urmă ca nume pentru noul grup, din două motive principale: 1) nu prea mai era folosit, așa că grupul putea fi ușor identificabil după acest nume și 2) a putut să găsească cea mai potrivită semnificație pentru acest retroacronim recursiv: „Ceata eliberează artele și tehnologiile actuale”. Aceasta servește și drept deviză a grupului.

Realizarea unei embleme pentru Ceata a fost o provocare încă de la început din cauză că efectiv înseamnă „grup” și toată lumea știe că nu poți să fii prea inovator desenând un grup în formă simplificată. Pur și simplu nu sunt multe moduri în care să faci asta și probabil cineva trebuie să gândească din altă perspectivă. Nici porumbeii zburători și aripile reprezentând libertatea nu sunt elemente neobișnuite. Emblema Fundației Ceata, ca orice emblemă bună, trebuie să fie unică și ușor de înțeles, de memorat și de reprodus. Elegant ar fi ca emblema să aibă un spațiu negativ inteligent pe una sau mai multe litere care poate să simbolizeze una sau două din cuvintele-cheie: eliberare, activism, grup, libertatea programelor, libertatea culturii, România.

Cele mai bune embleme pe care autorii lor vor fi de acord să le publice sub licența Creative Commons Atribuire - Distribuire în condiții identice 3.0 sau o versiune ulterioară, chiar dacă nu sunt alese ca emblemă oficială, vor fi prezentate de Ceata ca embleme alternative pe care comunitatea le poate folosi. Artiștii vor fi recunoscuți în mod public în comunicatele Fundației Ceata pe tema concursului de embleme și vor primi câte o scrisoare de mulțumire din partea președintelui Fundației Ceata, împreună cu o fotografie cu voluntarii Fundației Ceata afișând cu mândrie o versiune tipărită a emblemei alternative la evenimentele Fundației Ceata. În ceea ce-l privește pe câștigător, pe lângă recunoaștere, Ceata va înregistra și îi va trimite în scrisoarea președintelui un filmuleț în semn de mulțumire cu voluntarii Fundației Ceata purtând tricouri imprimate cu noua emblemă.

Vrei să definești identitatea Fundației Ceata? Te rugăm să trimiți Fundației Ceata întrebările, ideile și propunerile tale de embleme la emblema@ceata.org.

Despre Fundația Ceata

Fundația Ceata este o fundație românească dedicată libertății digitale și aliniată la filozofia programelor libere a proiectului GNU. Ceata și-a început activitatea ca grup informal pe 10 iunie 2008 și a devenit fundație pe 15 februarie 2013. Încă de la formarea sa, Ceata se ocupă cu activismul pentru programe libere, cu organizarea de evenimente pe tema libertății digitale și cu realizarea de programe libere și de lucrări de cultură libere.

Vă rugăm să sprijiniți activitatea Fundației Ceata prin sponsorizări, donații regulate ca membru susținător, prin donații unice sau prin ajutor ca membru voluntar.

Licența articolului

Ca toate paginile acestui sit, și acest articol este pus la dispoziție de Fundația Ceata sub licența liberă CC-BY-SA - atribuire și distribuire în condiții identice. Dacă difuzați acest articol, vă rugăm să specificați sursa și licența articolului, eventual modificat.

2013, 2014 - Fundația Ceata este titularul drepturilor de autor asupra acestei lucrări.

Textul și imaginile din pagină sunt libere (CC BY-SA). Codul sursă al paginii și programul de generare sunt libere (GNU AGPL).

Oricine este liber să folosească, să copieze, să modifice și să (re)distribuie această lucrare în condițiile licențelor de mai sus.