Anunțuri

Contribuții

Telefon

  • (+40) 761.810.100

Mesagerie

#ceata (freenode)

Corespondență

info@ceata.org

Liste de discuții

liste.ceata.org

Spațiu de lucru

Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C (Sponge, la parterul lui ActiveWatch)

Recomandăm

Susținem

  • Prima pagină
  • » News
  • » Fundația Ceata lansează prima sa campanie de strângere de fonduri

Fundația Ceata lansează prima sa campanie de strângere de fonduri

București, România -- luni, 24 martie 2014 -- Fundația Ceata lansează prima campanie de strângere de fonduri din istoria de aproape 6 ani a grupului. Susțineți proiectele fundației românești de activism pentru libertățile utilizatorilor prin găsirea de sponsori organizaționali, prin înscrierea ca membri susținători, prin realizarea de donații unice și prin redirecționarea a 2% din impozitul pe profit.

Fundația Ceata este fundația românească cu misiunea de a elibera utilizatorii români de restricțiile din artă și tehnologia actuală, cu respectarea legislației în vigoare. Înființată în urmă cu un an, Fundația Ceata este entitatea organizațională care continuă eforturile grupului informal de activism Ceata format în 2008.

Printre realizările Fundației Ceata se numără:

  • Organizarea și participarea cu prezentări și discursuri în peste o sută de evenimente (conferințe, ateliere și hacatoane) dedicate libertăților utilizatorilor în zeci de orașe din România, Rep. Moldova și restul Europei;
  • Organizarea conferinței naționale Coliberator în București în 2013;
  • Formarea a trei echipe locale în Basarabia, Cluj și Vâlcea;
  • Organizarea de stagii de practică în domeniul tehnologiilor libere;
  • Aducerea lui Richard Stallman după 20 de ani în România;
  • Redactarea publicației electronice fii-liber.ro între anii 2010 și 2013;
  • Coordonarea traducerii siturilor proiectului GNU și ale organizațiilor FSF și FSFE;
  • Implicarea în proiecte internaționale împreună cu partenerii săi FSF, FSFE, DFF și Sponge.

Toate acestea și multe alte activități mai puțin vizibile au fost realizate prin efortul a peste o sută de voluntari și colaboratori, cu susținerea financiară a fondatorului și a câtorva zeci de donatori ocazionali și membri susținători.

Fondurile, însă, sunt insuficiente chiar și doar pentru chiria spațiului de lucru, colocarea mașinii de calcul, autorizarea certificatului de SSL, deplasări la evenimente și realizarea de materiale promoționale. De aceea, Fundația Ceata nu își permite să aibă nici măcar un angajat cu jumătate de normă care să se ocupe de coordonarea voluntarilor.

Pentru 2014, Fundația Ceata și-a propus:

  • Să lărgească participarea națională și internațională la a doua ediție a conferinței Coliberator;
  • Să-și consolideze și să-și extindă rețeaua de echipe locale pentru a veni pe plan local în sprijinul comunităților de utilizatori români;
  • Să relanseze publicația electronică fii-liber.ro în format de cotidian despre libertatea digitală;
  • Să lanseze o distribuție liberă de GNU+Linux pentru a veni în sprijinul instituțiilor românești, în special al școlilor care au rămas fără sistem de operare;
  • Să lanseze o distribuție liberă a sistemului de operare pentru telefoane mobile bazat pe cel dezvoltat de Mozilla;
  • Să traducă toate paginile de filozofie ale proiectului GNU și să realizeze un glosar de termeni.

Fiecare din noi poate contribui la susținerea financiară a activității Fundației Ceata din 2014, și pentru aceasta este nevoie doar de un strop de inițiativă într-una sau mai multe din următoarele direcții:

Mai mult, Fundația Ceata are nevoie de sprijinul vostru pentru a promova această campanie de strângere de fonduri: distribuiți acest comunicat în condițiile licenței libere CC BY-SA și abonați-vă la lista de anunțuri pentru a fi la curent cu progresul campaniei și alte activități importante ale Fundației Ceata.

Despre Fundația Ceata

Fundația Ceata este o fundație românească dedicată libertății digitale și aliniată la filozofia programelor libere a proiectului GNU. Ceata și-a început activitatea ca grup informal pe 10 iunie 2008 și a devenit fundație pe 15 februarie 2013. Încă de la formarea sa, Ceata se ocupă cu activismul pentru programe libere, cu organizarea de evenimente pe tema libertății digitale și cu realizarea de programe libere și de lucrări de cultură libere.

Vă rugăm să sprijiniți activitatea Fundației Ceata prin sponsorizări, donații regulate ca membru susținător, prin donații unice sau prin ajutor ca membru voluntar.

Licența articolului

Ca toate paginile acestui sit, și acest articol este pus la dispoziție de Fundația Ceata sub licența liberă CC-BY-SA - atribuire și distribuire în condiții identice. Dacă difuzați acest articol, vă rugăm să specificați sursa și licența articolului, eventual modificat.

Contact pentru presă

Tiberiu-Cezar Tehnoetic
Președinte, Fundația Ceata
tct@ceata.org
(+40)761-810-100

2013, 2014 - Fundația Ceata este titularul drepturilor de autor asupra acestei lucrări.

Textul și imaginile din pagină sunt libere (CC BY-SA). Codul sursă al paginii și programul de generare sunt libere (GNU AGPL).

Oricine este liber să folosească, să copieze, să modifice și să (re)distribuie această lucrare în condițiile licențelor de mai sus.