Anunțuri

Contribuții

Telefon

  • (+40) 761.810.100

Mesagerie

#ceata (freenode)

Corespondență

info@ceata.org

Liste de discuții

liste.ceata.org

Spațiu de lucru

Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C (Sponge, la parterul lui ActiveWatch)

Recomandăm

Susținem

Fundația Ceata a devenit organizație asociată cu FSFE

București, România -- miercuri, 24 aprilie 2013 -- Fundația Ceata a intrat în programul de organizații asociate al Fundației Europene pentru Programe Libere (engl. Free Software Foundation Europe / FSFE). FSFE este sora europeană a Fundației pentru Programe Libere (engl. Free Software Foundation / FSF), organizația din spatele sistemului de operare GNU. Ca grup informal de activiști pentru programe libere, Ceata a lucrat în colaborare cu FSFE pe parcursul ultimilor trei ani, organizând în România Ziua Libertății Documentelor (engl. Document Freedom Day / DFD) și ajutând cu traducerea și promovarea campaniei „Eu ♥ programele libere” (engl. I ♥ Free Software).

Fundația Ceata a intrat în programul de organizații asociate al Fundației pentru Programe Libere – Europa (engl. Free Software Foundation Europe / FSFE). FSFE este sora europeană a Fundației pentru Programe Libere (engl. Free Software Foundation / FSF), organizația din spatele sistemului de operare GNU.

Ca grup informal de activiști pentru programe libere, Ceata a lucrat în colaborare cu FSFE pe parcursul ultimilor trei ani, organizând în România Ziua Libertății Documentelor (engl. Document Freedom Day / DFD) și ajutând cu traducerea și promovarea campaniei „Eu ♥ programele libere” (engl. I ♥ Free Software).

„Împărtășim o viziune comună asupra libertății tuturor utilizatorilor”, declară Tiberiu-Cezar Tehnoetic, președintele Fundației Ceata. „Împreună putem să oferim aceste libertăți mai multor oameni din România, Republica Moldova și întreaga Europă. Suntem fericiți că acum facem parte în mod oficial din mișcarea programelor libere din Europa.”

„Suntem mândri că ne-am unit forțele cu activiștii experimentați și pasionați ai Fundației Ceata”, declară Karsten Gerloff, președintele lui FSFE. „Programele libere au nevoie de oameni ca aceștia și ei au nevoie de susținerea unei organizații pentru a fi eficienți pe termen lung. Ceata are un viitor luminos.”

După data de 15 februarie 2013, când Fundația Ceata a fost înregistrată, organizația a făcut primii doi pași importanți în vederea obținerii recunoașterii pentru cei 5 ani de activism pentru programe libere ai grupului: 1) l-a avut pe Richard Stallman, fondatorul proiectului GNU și președintele lui FSF, pentru susținerea unui discurs la evenimentul de lansare a fundației în București și 2) și-a formalizat colaborarea cu FSFE, devenind organizație asociată.

Comunicatul publicat de FSFE se găsește la această adresă.

Despre Fundația Ceata

Fundația Ceata este o fundație românească dedicată libertății digitale și aliniată la filozofia programelor libere a proiectului GNU. Ceata și-a început activitatea ca grup informal pe 10 iunie 2008 și a devenit fundație pe 15 februarie 2013. Încă de la formarea sa, Ceata se ocupă cu activismul pentru programe libere, cu organizarea de evenimente pe tema libertății digitale și cu realizarea de programe libere și de lucrări de cultură libere.

Vă rugăm să sprijiniți activitatea Fundației Ceata prin sponsorizări, donații regulate ca membru susținător, prin donații unice sau prin ajutor ca membru voluntar.

Licența articolului

Ca toate paginile acestui sit, și acest articol este pus la dispoziție de Fundația Ceata sub licența liberă CC-BY-SA - atribuire și distribuire în condiții identice. Dacă difuzați acest articol, vă rugăm să specificați sursa și licența articolului, eventual modificat.

Contact pentru presă

Tiberiu-Cezar Tehnoetic
Președinte, Fundația Ceata
tct@ceata.org
(+40)761-810-100

2013, 2014 - Fundația Ceata este titularul drepturilor de autor asupra acestei lucrări.

Textul și imaginile din pagină sunt libere (CC BY-SA). Codul sursă al paginii și programul de generare sunt libere (GNU AGPL).

Oricine este liber să folosească, să copieze, să modifice și să (re)distribuie această lucrare în condițiile licențelor de mai sus.