„Fii liber” (fii-liber.ro) este o publicație electronică redactată de Ceata în perioada 2010 - 2013 cu scopul de a promova artele și tehnologiile libere. Publicația include articole libere despre artă liberă, tehnologii libere și legislația din domeniul drepturilor de autor, știri pe larg și știri pe scurt, ghiduri și povestiri din domeniul programelor libere și al culturii libere.
„Fii liber” a început ca răspuns la campania agresivă lansată de Microsoft România, „Fii deștept”, prin care se promova cumpărarea de calculatoare cu Windows preinstalat. La propunerea lui Nicolae Buculei, Ceata i-a schimbat formatul lui „Fii liber” din sit de prezentare a libertăților utilizatorilor ilustrate în benzi desenate, în publicație electronică cu articole din domeniul programelor libere și al culturii libere.
Până la înființarea Fundației Ceata pe 15 februarie 2013, „Fii liber” a reprezentat proiectul principal al grupului Ceata, în care voluntarii erau încurajați să se implice, să citească despre programe libere și cultură liberă, să înțeleagă, să sintetizeze și să scrie propriile articole în publicația „Fii liber”.
Redactorii șefi ai publicației „Fii liber” au fost pe rând Alina Bordeianu, Tiberiu-Cezar Tehnoetic și Iurie Nistor. Le mulțumim pentru că au coordonat cu succes proiectul principal al grupului Ceata; „Fii liber” ne-a făcut cunoscuți în rândul utilizatorilor români și ne-a ajutat să înțelegem mai bine valorile pe baza cărora a fost format grupul.
În continuare prezentăm o listă cu cele mai importante articole de filozofie din publicația „Fii liber”, majoritatea fiind redactate de membrul nostru onorific, Iurie Nistor:
- Nu există așa ceva ca „proprietatea intelectuală”
- Folosește rețele de socializare descentralizate, NU Facebook sau Twitter
- Conversează liber în rețeaua descentralizată XMPP/Jabber
- Richard Stallman despre Squeeze, Mono și GNU/Linux
- Interviu despre ACTA cu liderul comunității Ceata
- Windows 8 și Pornirea Securizată pun în pericol libertatea utilizatorilor
- Încă o distribuție complet liberă: Parabola GNU/Linux!