Anunțuri

Contribuții

Telefon

  • (+40) 761.810.100

Mesagerie

#ceata (freenode)

Corespondență

info@ceata.org

Liste de discuții

liste.ceata.org

Spațiu de lucru

Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C (Sponge, la parterul lui ActiveWatch)

Recomandăm

Susținem

Fii liber

„Fii liber” (fii-liber.ro) este o publicație electronică redactată de Ceata în perioada 2010 - 2013 cu scopul de a promova artele și tehnologiile libere. Publicația include articole libere despre artă liberă, tehnologii libere și legislația din domeniul drepturilor de autor, știri pe larg și știri pe scurt, ghiduri și povestiri din domeniul programelor libere și al culturii libere.

„Fii liber” a început ca răspuns la campania agresivă lansată de Microsoft România, „Fii deștept”, prin care se promova cumpărarea de calculatoare cu Windows preinstalat. La propunerea lui Nicolae Buculei, Ceata i-a schimbat formatul lui „Fii liber” din sit de prezentare a libertăților utilizatorilor ilustrate în benzi desenate, în publicație electronică cu articole din domeniul programelor libere și al culturii libere.

Până la înființarea Fundației Ceata pe 15 februarie 2013, „Fii liber” a reprezentat proiectul principal al grupului Ceata, în care voluntarii erau încurajați să se implice, să citească despre programe libere și cultură liberă, să înțeleagă, să sintetizeze și să scrie propriile articole în publicația „Fii liber”.

Redactorii șefi ai publicației „Fii liber” au fost pe rând Alina Bordeianu, Tiberiu-Cezar Tehnoetic și Iurie Nistor. Le mulțumim pentru că au coordonat cu succes proiectul principal al grupului Ceata; „Fii liber” ne-a făcut cunoscuți în rândul utilizatorilor români și ne-a ajutat să înțelegem mai bine valorile pe baza cărora a fost format grupul.

În continuare prezentăm o listă cu cele mai importante articole de filozofie din publicația „Fii liber”, majoritatea fiind redactate de membrul nostru onorific, Iurie Nistor:

2013, 2014 - Fundația Ceata este titularul drepturilor de autor asupra acestei lucrări.

Textul și imaginile din pagină sunt libere (CC BY-SA). Codul sursă al paginii și programul de generare sunt libere (GNU AGPL).

Oricine este liber să folosească, să copieze, să modifice și să (re)distribuie această lucrare în condițiile licențelor de mai sus.