Anunțuri

Contribuții

Telefon

  • (+40) 761.810.100

Mesagerie

#ceata (freenode)

Corespondență

info@ceata.org

Liste de discuții

liste.ceata.org

Spațiu de lucru

Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C (Sponge, la parterul lui ActiveWatch)

Recomandăm

Susținem

Echipele locale

Echipele locale ale Fundației Ceata sunt echipe formate pe plan local de membrii săi voluntari care locuiesc în același județ din România sau în altă țară în care există o comunitate de vorbitori de limba română. Scopul echipelor locale este să conducă pe plan local misiunea fundației, de eliberare a utilizatorilor români de restricțiile din artă și din tehnologiile actuale. Obiectivele sunt să coordoneze evenimente locale, să recruteze noi membri voluntari și susținători din regiune și să influențeze spre libertate politicile publice la nivel local și întreprinderile cu sedii în regiunea lor.

În prezent, Fundația Ceata are trei echipe locale. Acestea sunt, în ordine cronologică după data formării:

Ceata-MD este echipa locală a membrilor din Republica Moldova. A fost formată de Iurie Nistor și a fost oficializată în jurul datei de 28 aprilie 2012, când a fost organizat evenimentului „GNU+Linux în 2012” în Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău. Coordonatorul actual al echipei Ceata-MD este Gheorghe Zugravu.

Ceata-CJ este echipa locală a membrilor din județul Cluj. A fost formată de Cristian Moldovan și a fost oficializată în jurul datei de 18 septembrie 2012, când a fost organizată Ziua Libertății Programelor în Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda. Coordonatorul actual al echipei Ceata-CJ este Cristian Moldovan.

Ceata-VL este echipa locală a membrilor din județul Vâlcea. A fost formată de Alexandru Vochescu și a fost oficializată în jurul datei de 21 iunie 2013, când a fost organizat un eveniment la care președintele fundației a ținut un discurs în fața voluntarilor centrului „Europe Direct” în Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu-Vâlcea. Coordonatorul actual al echipei Ceata-CJ este Alexandru Vochescu.

Echipele locale nu sunt filiale și nu au o statut juridic diferit de cel al Fundației Ceata. O echipă locală poate fi formată dacă fundația are cel puțin trei membri voluntari în acel județ sau țară care se pot întâlni și colabora la organizarea de evenimente pe plan local și dacă, din aceștia, un membru voluntar are inițiativa să formeze echipa locală și își ia angajamentul să o coordoneze timp de cel puțin un an.

Membrii voluntari care au o inițiativa de a forma o echipă locală a Fundației Ceata trebuie să trimită o cerere Consiliului Director al Fundației Ceata, care va fi analizată și pe baza căreia se va lua o hotărâre. Echipa locală este anunțată în mod oficial de Fundația Ceata la primul eveniment local coordonat de echipă.

Coordonatorii echipelor locale ale Fundației Ceata participă la discuțiile și întâlnirile din Consiliul Director, dar nu sunt membri ai Consiliului Director și în consecință, nu au drept de vot. Coordonatorii locali îndeplinesc un rol consultativ în Consiliul Director.

2013, 2014 - Fundația Ceata este titularul drepturilor de autor asupra acestei lucrări.

Textul și imaginile din pagină sunt libere (CC BY-SA). Codul sursă al paginii și programul de generare sunt libere (GNU AGPL).

Oricine este liber să folosească, să copieze, să modifice și să (re)distribuie această lucrare în condițiile licențelor de mai sus.