Anunțuri

Contribuții

Telefon

  • (+40) 761.810.100

Mesagerie

#ceata (freenode)

Corespondență

info@ceata.org

Liste de discuții

liste.ceata.org

Spațiu de lucru

Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C (Sponge, la parterul lui ActiveWatch)

Recomandăm

Susținem

Rețele de socializare descentralizate

București, România -- joi, 12 februarie 2015, orele 19:00 -- et. 1, ActiveWatch, calea Plevnei nr. 98, bl. 10C.

Data12 februarie 2015
Orele19:00
OrașulBucurești, România
Salaet. 1
GazdaActiveWatch
AdresaCalea Plevnei nr. 98, bl. 10C
CalendarvCal, iCal

Cu câteva zile înainte de Ziua Îndrăgostiților, Fundația Ceata organizează un atelier gratuit pe tema „Rețele de socializare descentralizate”, în cadrul laboratorului Sponge.

Majoritatea utilizatorilor de calculator folosesc rețele de socializare centralizate pe mașinile unei singure firme (din altă țară, îndeosebi SUA, unde activează NSA) și acest fapt nu prezintă doar riscuri teoretice de atac la viața privată a utilizatorilor, ci riscuri reale, demonstrate de multe rapoarte pe această temă.

În acest atelier din cadrul proiectului Sponge, Fundația Ceata își propune să îi ajute pe participanți să facă primul pas pentru evadarea din rețelele Facebook, Twitter și WhatsApp folosind Diaspora*, Pump.io, GNU Social și Kontalk. Acestea din urmă sunt programe libere ce pot fi instalate pe mașinile oricui are posibilitatea și dorește, iar utilizatorii pot decide ei înșiși în care dintre aceste mașini au încredere, pentru că, datorită protocolului liber comun le este posibil să comunice într-o rețea federată chiar și cu restul utilizatorilor de pe alte mașini.

Dacă intimitatea pe Internet este importantă pentru voi și doriți să participați la acest atelier, vă invităm să vă înscrieți completând acest formular!

Pentru acest atelier este suficient să veniți cu un telefon inteligent sau cu un calculator portabil, pentru a testa socializarea în rețelele descentralizate.

Despre Fundația Ceata

Fundația Ceata este o fundație românească dedicată libertății digitale și aliniată la filozofia programelor libere a proiectului GNU. Ceata și-a început activitatea ca grup informal pe 10 iunie 2008 și a devenit fundație pe 15 februarie 2013. Încă de la formarea sa, Ceata se ocupă cu activismul pentru programe libere, cu organizarea de evenimente pe tema libertății digitale și cu realizarea de programe libere și de lucrări de cultură libere.

Vă rugăm să sprijiniți activitatea Fundației Ceata prin sponsorizări, donații regulate ca membru susținător, prin donații unice sau prin ajutor ca membru voluntar.

Licența articolului

Ca toate paginile acestui sit, și acest articol este pus la dispoziție de Fundația Ceata sub licența liberă CC-BY-SA - atribuire și distribuire în condiții identice. Dacă difuzați acest articol, vă rugăm să specificați sursa și licența articolului, eventual modificat.

2013, 2014 - Fundația Ceata este titularul drepturilor de autor asupra acestei lucrări.

Textul și imaginile din pagină sunt libere (CC BY-SA). Codul sursă al paginii și programul de generare sunt libere (GNU AGPL).

Oricine este liber să folosească, să copieze, să modifice și să (re)distribuie această lucrare în condițiile licențelor de mai sus.