Anunțuri

Contribuții

Telefon

  • (+40) 761.810.100

Mesagerie

#ceata (freenode)

Corespondență

info@ceata.org

Liste de discuții

liste.ceata.org

Spațiu de lucru

Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C (Sponge, la parterul lui ActiveWatch)

Recomandăm

Susținem

  • Prima pagină
  • » Events
  • » Richard Stallman la Chișinău, în turul echipelor locale ale Fundației Ceata

Richard Stallman la Chișinău, în turul echipelor locale ale Fundației Ceata

Chișinău, Rep. Moldova -- luni, 2 iunie 2014, orele 10:00 -- Aula 3-3, Facultatea de Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Universitatea Tehnică a Moldovei, str. Studenților nr. 7, sect. Rîșcani.

Data2 iunie 2014
Orele10:00
OrașulChișinău, Rep. Moldova
SalaAula 3-3
GazdaFacultatea de Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Universitatea Tehnică a Moldovei
AdresaStr. Studenților nr. 7, sect. Rîșcani
Coordonator
Gheorghe Zugravu
gheorghe@ceata.org
CalendarvCal, iCal

În cadrul evenimentului din Chișinău organizat de Fundația Ceata, Richard Stallman (RMS) va susține în premieră pentru Rep. Moldova un discurs în engleză intitulat „Programele libere în etică și în practică”. RMS va vorbi despre obiectivele și filozofia Mișcării pentru Programe Libere și despre istoria și stadiul sistemului de operare GNU, folosit de cele mai multe ori în combinație cu nucleul Linux.

În prima săptămână din iunie Richard Stallman face turul echipelor locale ale Fundației Ceata (Ceata-MD, Ceata-VL și Ceata-CJ), cu ocazia aniversării a 6 ani de activitate a grupului Ceata. Evenimente similare au loc pe 3 iunie în Rm. Vâlcea și pe 6 iunie în Cluj-Napoca. Turul echipelor locale va culmina cu discursul lui RMS din deschiderea conferinței naționale Coliberator, organizată de Fundația Ceata în București pe 7 și 8 iunie.

Richard Stallman este fondatorul proiectului GNU și președintele Fundației pentru Programe Libere (Free Software Foundation), unul dintre pionierii stângului de autor (copyleft) și autorul principal al Licenței Generale Publice GNU. În februarie 2013, RMS a fost invitatul de onoare la evenimentul de lansare a Fundației Ceata din București, în cadrul căruia a susținut un discurs și a recomandat implicarea în Fundația Ceata.

Intrarea la evenimentul din Chișinău este gratuită și deschisă publicului larg. Pentru participare, vă rugăm să completați formularul de înscriere la eveniment pus la dispoziție de Fundația Ceata.

Pentru mai multe informații despre Richad Stallamn în turul echipelor locale ale Fundației Ceata, citiți comunicatul oficial.

Despre Fundația Ceata

Fundația Ceata este o fundație românească dedicată libertății digitale și aliniată la filozofia programelor libere a proiectului GNU. Ceata și-a început activitatea ca grup informal pe 10 iunie 2008 și a devenit fundație pe 15 februarie 2013. Încă de la formarea sa, Ceata se ocupă cu activismul pentru programe libere, cu organizarea de evenimente pe tema libertății digitale și cu realizarea de programe libere și de lucrări de cultură libere.

Vă rugăm să sprijiniți activitatea Fundației Ceata prin sponsorizări, donații regulate ca membru susținător, prin donații unice sau prin ajutor ca membru voluntar.

Licența articolului

Ca toate paginile acestui sit, și acest articol este pus la dispoziție de Fundația Ceata sub licența liberă CC-BY-SA - atribuire și distribuire în condiții identice. Dacă difuzați acest articol, vă rugăm să specificați sursa și licența articolului, eventual modificat.

Coordonatorul evenimentului

Gheorghe Zugravu
Coordonator local, Fundația Ceata
gheorghe@ceata.org

2013, 2014 - Fundația Ceata este titularul drepturilor de autor asupra acestei lucrări.

Textul și imaginile din pagină sunt libere (CC BY-SA). Codul sursă al paginii și programul de generare sunt libere (GNU AGPL).

Oricine este liber să folosească, să copieze, să modifice și să (re)distribuie această lucrare în condițiile licențelor de mai sus.